dinsdag 29 april 2008

63. Ontslag om muzieksmaak



Even een bericht dat ik elders (in de Stentor) las:
Madge Clarke (21), student Evenementen Management, is door het evenementenbureau waar ze voor werkt ontslagen na een interview in een regionaal dagblad.
De 21-jarige Madge Clarke vertelde in een interview met dagblad de Stentor dat ze als cateringmedewerker mee zou gaan met de World Stadium Tour van André Rieu. Daar is niets mis mee toch? In dat interview gaf Clarke in alle eerlijkheid ook toe dat ze zelf geen grote fan was van de muziek van Rieu, maar de wereldtournee wel als een geweldige kans zag.



Het interview in de krant schoot de directeur van het evennementenbureau in het verkeerde keelgat. Hij zei: 'Clarke was nog niets in het vooruitzicht gesteld, hoewel ze dit wel liet opschrijven. Ze had daarnaast nooit mogen roepen dat ze de muziek van André Rieu niet leuk vindt. Dat is een stukje fatsoen. Clarke is bij ons niet langer welkom'. Einde citaat.

Nou, dat is heftige taal. Als je het mij vraagt, muzieksmaak en je vak uitoefenen, zijn twee verschillende dingen. Als Madge gewoon haar werk goed doet, hoeft ze echt geen fan van Rieu te te zijn. Natuurlijk niet handig om er zo mee naar buiten te treden, maar ook de (ervaren) verslaggever weet best wel met welke formuleringen je wel en geen vrienden maakt. Ook een erg overtrokken reactie om iemand maar meteen te ontslaan omdat ze zegt geen fan van Rieu te te zijn. Een blunder van de eerste orde lijkt me. Als die directeur een goede coach zou zijn van zijn medewerkers, dan had hij moeten weten dat er een interview geplaatst zou worden.
Een klein intern overleg was dan op zijn plaats geweest. Bovendien, een stage is meestal een periode waar de stagiair het een en ander kan opsteken. Daar mogen best foutjes gemaakt worden. Het gaat toch niet om een managementuitspraak?. Ze zegt gewoon dat ze niet van Rieu houdt (tenminste zijn muziek dan). Daar ben ik ook bepaald geen fan van. Maar dan kun je toch nog wel leren om een evenement goed begeleiden? Nu wordt haar het opdoen van ervaring ook nog onthouden en daar komt een stagiair nou juist voor.

Bron: De Stentor, 3 april 2008.
Foto onder: Madge Clarke © 2008 Ab Hakeboom


© Matti, 29 april 2008
Reacties op mijn blogs stel ik altijd op prijs.

Geen opmerkingen: