vrijdag 11 april 2008

48. Pas op voor mannen met brede kaken


Schotse onderzoekers van de universiteit van Aberdeen en St Andrews hebben in samenwerking met de Durham universiteit 700 twintigers ondervraagd naar aanleiding van foto's van mannen en vrouwen. Uit het onderzoek blijkt dat mannen de voorkeur geven aan vrouwen die open staan voor een seksuele relatie, terwijl vrouwen meer zien in potentieel huwelijksmateriaal.
Aan het gezicht van mensen is dus af te lezen hoe zij denken over seks. Vrouwen met grote ogen staan vaak open voor onenightstands en mannen met brede kaken zijn vaker ontrouw. Niet alle mannen konden aan het gezicht van vrouwen aflezen of ze interesse hadden in een onenightstand, maar prefereerden toch vaker de vrouwen die dat wel hadden aangegeven.

De aanwijzingen of iemand een vaste relatie zoekt, of juist niet, zijn vrij subtiel. Vrouwen zien mannen met grote kaken en kleinere ogen vaak als minder trouw. Machomannen met vierkante kaken, een prominente neus en kleine ogen werden gezien als meer open voor vluchtige seks, dan mannen met een zachter gelaat. De onderzoekers concludeerden dat 72 procent van de inschattingen die gedaan werden door de ondervraagden klopten met de werkelijkheid.

Volgens Elsevier, tenminste de journalisten die daar werken dan, hebben het onderzoek natuurlijk ook gelezen. Ze melden dat Actrice Lindsay Lohan met haar grote ogen een 'onenightstanduitstraling' heeft.
Tsjonge, zouden die journalisten van Elsevier meer weten?

Dus: pas op voor mannen met brede kaken, want die blijken niet zo trouw te zijn...
Toch eens vragen hier en daar of dat klopt... Binnenkort mijn vriendjes maar eens goed aankijken. Ik heb ook diverse vriendinnen met grote ogen. Toch zijn het geen types die van de ene naar de andere man hoppen.
Voor alle duidelijkheid: ik ben niet gefocused op mannen die het niet zo nauw nemen....
Nou, wat ze aan je ogen en kaken al niet kunnen zien hè. Wat moet je nou eigenlijk met zo'n onderzoek? Eé ding weet ik wel: ik zal dus oppassen met grote ogen op te zetten.


Het meisje links is op zoek naar een vaste relatie en het rechter meisje (met grotere ogen) is wel in voor een onenightstand. Dat zal voor die mannen natuurlijk ook zo zijn. (foto: St Andrews University)

Bron: Onderzoek Andrews
The study, published April 9th in the Journal of Evolution and Human Behaviour, was funded by the Medical Research Council and the Economic and Social Research Council.
Foto boven: Matthew McConaughey
Lees het artikel in Elsevier


© Matti, 11 april 2008
Reacties op mijn blogs stel ik altijd op prijs.

Geen opmerkingen: