donderdag 15 mei 2008

80. Bruin met kaas favoriete boterham

De favoriete boterham van de gemiddelde Nederlander is een bruine boterham met kaas. Dat blijkt uit onderzoek van het mediabedrijf Advance. Dat weten we dan ook weer. Eigenlijk hadden ze daar geen onderzoek over hoeven op te starten, want als je zo om je heen kijkt bij de AH, C1000, SuperdeBoer, Plusmarkt en de DEKAMARKT dan zie je dat de meeste mensen voor bruin gaan. Dat is ook gezonder natuurlijk dan wit brood.

Opvallend is dat 42 procent van alle Nederlanders geen halvarine of margarine op de boterham smeert. Terwijl dat een boterham juist nog gezonder maakt. Op het internetplatform http://www.jeechteleeftijd.nl/ deden zo'n 120.000 mensen mee aan een soort 'test'om een virtuele boterham te smeren. Uit een steekproef onder 20.000 resultaten bleek dat de meeste mensen de voorkeur geven aan meergranen, besmeerd met halvarine en belegd met 30+ kaas. Vrouwen doen er ook nog wel eens een beetje sla op, mannen niet.

De 30+ kaas staat op één in de top-5 van broodbeleg. Gevolgd door kipfilet, 20+ kaas, ham en 48+ kaas. Zoet beleg raakt tegenwoordig wat minder ín trek' Als mensen toch voor zoet gaan, dan kiezen ze voor hagelslag. Ja, logisch, want chocoladehagelslag vinden de meesten wel lekker, zeker kinderen. Uit het onderzoek bleek ook dat steeds meer mensen light producten eten. Light jam bijvoorbeeld is zelfs populairder dan gewone jam.

Een weinig verrassend resultaat van het onderzoek. Ik eet al jaren gezond en gebruik haast geen margarine. Ook wissel ik het wel eens af met yoghurt 's morgens.

Meer info:
http://www.jeechteleeftijd.nl/
http://www.gezondheidsnet.nl/voeding/nieuws/2105/bruin-met-kaas-favoriete-boterham


© Matti, 15 mei 2008
Reacties op mijn blogs stel ik altijd op prijs.
Je kunt ook lid worden van mijn blog op hyves:
http://matti84.hyves.nl/
Dan blijf je op de hoogte van nieuwe schrijfsels.

Geen opmerkingen: