zaterdag 8 november 2008

136. Zoete lasagne met aardbeien en rozijnen

 













Algemeen:

Geschikt voor 4 personen
Eigenlijk bedoeld als nagerecht
Totale bereidingstijd: 1 uur en 10 minuten

Wat heb je nodig?
8 lasagnebladen
100 gram rozijnen
1 ei
5 deciliter vanillevla
2 eetlepels vanillesuiker
300 gram aardbeien


Hoe maak je het klaar?
Heel eenvoudig:

Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Kook de lasagnebladen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Wel de rozijnen in warm water.
Vet een ovenschaal in met boter.
Meng de vanillevla met de vanillesuiker.
Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
Doe de vanillevla, lasagnebladen, rozijnen en aardbeien om en om in de schaal.
Begin en eindig met een laag vanillevla.
Laat de lasagne in het midden van de oven in 30 minuten gaar worden.
De zoete lasagne kan zowel warm als koud gegeten worden.



Eet smakelijk!

Dit recept heb ik van een vriendin gekregen.
Deze lasgneschotel smaakt heerlijk en is heel snel klaar.
Nog leuker is het om kleine ovenvaste kommetjes of bakjes te gebruiken.
Dan heb je een heel feestelijk toetje.
Variant:
Beter nog is de voorgekookte versie en vervang de aardbeien
(nu niet verkrijgbaar) voor bosvruchten. Een aanvulling zouden pijnboompitten zijn.
(met dank aan M., een hyves-vriendin, voor deze tip)

© Matti, 7 november 2008
Reacties op mijn blogs stel ik altijd op prijs.

Geen opmerkingen: