zaterdag 20 december 2008

159. Ultiem wintergenot

Alternatieve titels:
Een buitenissige vreemdganger
Verhitte afzondering
Stomend over de drempel
Unacceptable solution against pseudonomas-and other microbiogical infections
Claustrofobische wellness
Selfmade man on higher level
Een wazig uiteinde
Mister Salmonella in da house!




Een extravagante zonderling, zo had Alfred, de plaatelijke installateur hem genoemd. Het kon hem niets schelen. Zijn verlanglijstje, gedropt bij de firma Bredeker & CO, was minutieus geanalyseerd. Vervolgens was twee weken later de vrachtauto met bouwmaterialen gearriveerd, inclusief de roodkoperen buis. Sinds het moment dat de Neo-renaissancevilla in het buitengebied was betrokken, hadden de dorpelingen hen argwanend aangekeken. Maandenlang duurden de herstelwerkzaamheden en dit unieke buitenverblijf bood een bijzonder toekomstperpectief. Kon hij er wat aan doen dat Charlotte zich in buitenissige avant-garde kleding hulde? Het was nu bijna hartje winter, de villa was nagenoeg ingesneeuwd en het was berenkoud. Boudewijn trok zich er niets van aan. Dit was het moment surprême voor zijn biotransformatie. Weg met de metabolische afwijkingen.
Zo vlak voor de jaarwisseling zou hij eens ultiem gaan genieten. Zijn nieuwe onconventionele 'relaxplek', achter in de tuin. Vol trots betastte hij de redceder lattenwand naast hem. Hij keek door het beslagen ruitje, poetste met zijn rechterhand rigoureus de waterdamp van het glas. Hij lachte tevreden, wellustig in zichzelf. Het tl-licht was gedoofd en hij ontstak een rijtje theelichtjes, dat voorzichtig stond opgesteld. 'Waar water is kan geen vuur zijn', mompelde hij nog even, maar hij ontstak ook de overige met veel passie.
Dit zou voor de juiste sfeerverlichting zorgen, constateerde Boudewijn. Nu moest het dus maar gebeuren'. Hier had hij op gewacht. Een ogenblik van weifeling en vertwijfeling. Hij moest nog wennen aan de overgang van buiten naar binnen, razendsnel trok hij zijn overhemd uit, hij liet zijn pantalon ook zakken en geheel poedelnaakt stond hij nu afwachtend in het halfduister. Verschrikt keek hij opeens op, uit zijn gepeins verzonken. Knarsende voetstappen in de kersverse sneeuw kwamen zijn kant op. De houten deur werd met een ruk open getrokken en de ijzige koude wind sneed naar binnen.
Charlotte stond bewegingloos op de drempel. 'Schat kom snel hierheen', fluisterde Boudewijn met omfloerste stem, 'Je zult het heerlijk vinden'. Charlotte gaf geen sjoege. Aangebrand, kort aangebonden, zei ze: 'Boudewijn, ik zit al een half uur te wachten met chocolademelk en oliebollen. Moet je nu uitgerekend op oudejaarsavond je nieuwe saunahuisje gaan uitproberen? Vooruit, kleed je aan, je moet straks je vuurpijlen afsteken.'
Met twee ferme klappen doofde ze de zojuist door Boudewijn ontstoken waxinelichtjes...


378 woorden (netjes hè?)


Vannacht 'bedacht', vanmorgen onder de koffie in een half uur geschreven... .;)
(alleen de links in de tekst later aangebracht)
Mijn inspiratie ([strike]dromen[/strike] nadenken over voor- en nadelen van een sauna), kwam eigenlijk van dit blog bij een andere hyves-vriendin. Ik dacht: waarom kun je geen privé-saunaatje realiseren?
Zie ook bijvoorbeeld: zelfbouw sauna
Zou mijn blog anderen geïnspireerd hebben?
22 december 2008, HLN: Privésauna brandt volledig uit

Hierin zijn deze woorden verwerkt:
Ingesneeuwd
Toekomstperspectief
Berenkoud
Jaarwisseling
Sfeerverlichting
Verlangen
Overgang


© Matti, 20 december 2008
Reacties op mijn blogs stel ik altijd op prijs.

Geen opmerkingen: