dinsdag 12 mei 2009

214. Het krioelt van de vrouwen

-column-
(een blog speciaal voor mannen)

Als je mannen meldt dat er een plek is, waar het krioelt van de vrouwen, dan komen ze er als vliegen op de stroop op af, zou je denken. Is dat ook zo? Libelle, het befaamde vrouwenblad bestaat 75 jaar. Daar bouwt de redactie een manisfestatie omheen: De Libelle zomerweek. Op het Almeerderstrand heeft men een terrein afgezet, waar allerlei festiviteiten worden georganiseerd, die bij vrouwen wel in de smaak vallen. Natuurlijk, veel draait om mode en allerlei snufjes waar vrouwen warm voor lopen. Kleding, huidverzorgingsproducten, cadeautjes, woondecoratie en tal van demonstraties en shows. Geen man maak je blij als je zegt: 'laten we eens een dagje gaan shoppen'. De meeste mannen zijn na een half uur al afgehaakt en zoeken de dichtsbijzijnde tap op om een biertje te gaan drinken. Toch zou je denken dat mannen hun hart op kunnen halen als je zegt: Ga naar de plek waar het wemelt van de vrouwen. Of zou dit een typische vrouwenmanifestatie zijn? Mannen, niet getreurd, ook 'La Place' is vertegenwoordigd en heeft allerlei drankjes beschikbaar. Zo'n dagje naar die manifestatie is best leuk. Wat zou je denken van 'Lachen met Jörgen Raymann' en wijntjes testen bij de wijnproeverij en daarna tango dansen? Echter, op de eerste dag van Libelle's zomerweek waren weinig mannen te bekennen. Ook in de dancing, waar je met een koptelefoon op, in je uppie kunt dansen (Tja, als de danspartners onbreken...). In de Bookazine Lounge kun je bekende schrijvers ontmoeten of shoppen voor leuke leescadeautjes. Er zijn workshops en ook kun je schoonheidsbehandelingen ondergaan.
De eerste dag was een succes, volgens de organisatoren. Dat zou ik naturlijk ook zeggen als ik in de schoenen van Libelle stond. Eerlijk is eerlijk: achter sommige stands staat een man vol verve de producten te demonstreren, maar grote hoeveelheden mannen ontbreken. Nee, het is geen huishoudbeurs, maar naast de modesnufjes is er ook een Feestpaviljoen, waar bekende politici acte de presence geven.

Op de eerste dag was Mark Rutte van de VVD present, die zich op het hoofdpodium liet interviewen door Ebru Umar. Zij was ook al dik aangekleed met leggings, laarzen en een lang vest. Het is nog niet echt zomerweer. Ook als je rondkijkt, zie je geen wapperende zomerrokjes en korte mouwtjes, maar dikke jassen, vesten, truien en shawls. Eigenlijk Libelle's herfstweek dus, zo lijkt het. Ik denk dat er tal van vrouwen dus geen nee zeggen als je vraagt: 'Zo even een beetje bijkomen dames van het slenteren langs de kraampjes? Mag ik je een kop warme choco aanbieden, met een lekkere chocoladebonbons of croisantje erbij? Gek toch dat mannen zo massaal afwezig zijn of gaan ze alleen maar naar de autorai?
Toch zouden heel wat vrouwen het best leuk vinden als er meer mannen te vinden zouden zijn op de manifestatie. Zeker de meiden en vrouwen die single zijn. Wat is leuker dan op het terrasje bediend te worden door een man van je leeftijd, die tevens een gezellig praatje aanknoopt. Niet alleen de singles hoor, de meeste vrouwen willen wel leuk contact hebben met aardige mannen.
Natuurlijk, het is geen dating-gebeuren, zo'n zomerweek, maar mannen (en zeker de vrijgezellen), denk toch eens goed na. Er liggen prachtige kansen. The place to be.
Het kost je wel wat, enige moeite, wat omschakelings- en inlevingsvermogen, geduld en 18.50 voor de entree plus 6 eurootjes voor de uitrijkaart. Bovendien kun je misschien de vrouw van je leven ontmoeten. Die kop cappuccino voor misschien jouw ware, kan er toch best vanaf? Denk er ook aan dat vrouwen heus niet het hele jaar door zo'n dikke jas aan hebben. Straks wordt het weer warmer, het wordt strandweer en dan komen de bikini's tevoorschijn.
Een plek waar het krioelt van de vrouwen en jij bent er niet?


Meer info en een filmpje op: http://www.libellezomerweek.nl

Foto Mark Rutte-Ebru Umar: © Copyright GPD/Jeroen Jumelet


© Matti, 12 mei 2009
640 woorden
Reacties op mijn blogs stel ik altijd op prijs.

Geen opmerkingen: