vrijdag 29 oktober 2010

303. Tussen koala's en krokodillen

 
Vervolg op de blogs:
301. Met een jeep over een zandplaat
296. Blue Mountains, hiken en dansen
291. A lazy day
290. Niet down, maar 'downunder'


'Wakker worden'. Mijn vriendin porde mij flink in de zij. Ver weg was ik, in dromenland. De trip naar Fraser Island had kennelijk meer van onze krachten gevergd dan gepland, want meteen toen we die avond bij de camping werden afgezet, sprongen we als afgematte hindes uit de transportbus en zochten meteen onze bedjes in de camperbus op. Negen-en-eenhalf uur lang hadden we geslapen, zag ik op mijn horloge. Vandaag moesten we verder met onze backpacker-travel-ontdekkingstrip-door-Aussieland. Richting Cairns, de hoofdstad van Queensland, naar het tropische noorden, zouden we gaan.
Nadat we de bedden aan kant hadden gedaan en een bezoek gebracht aan het toiletgebouw op de camping, was het tijd om te gaan vertrekken. Dat kon ook wel, want ik sprong vliegensvlug uit de veel te koude douchecabine te voorschijn. Niet overal weten ze hoe reizigers naar een lekkere warme douche verlangen, want ik kreeg de indruk dat ze vergeten waren om de warmwaterleiding aan te sluiten. Maar enfin, voor die luttele paar dollars campingfee kon je ook niet veel verwachten. In de plaatselijke supermarkt haalden we even snel wat broodjes en beleg voor onderweg. Om kwart over toen -veel te laat eigenlijk- waren we weer op weg. De warmte tegemoet.

Cairns is bekend als de opstapplaats voor trips naar het Great Barrier Reef. Vele boten vertrekken dagelijks uit de haven, voor hen die op een snorkel of duiktrip gaan. Je kunt zelfs met een luxe jacht -complet verzorgd - enkele dagen uitvaren. Helaas reikte ons buudget niet zover, dus het zou denk ik een dagtrip Er is zoveel keuze van dagtrips tot meerdaagse tochten dat er voor iedereen en elk budget wel een leuke trip te vinden is. De Boulevard heeft genoeg keuze uit restaurants en de echte souvenierswinkels. Daarnaast zijn er vele andere winkels te vinden in het winkelcentrum. Als deze gesloten zijn kunnen de liefhebbers terecht op de nachtmarkt. Omdat je in deze omgeving niet in de zee kunt zwemmen (krokodillen en kwallen) heeft de stad een zoutwaterzwembad gebouwd aan de rand van het strand. Gratis toegang en genoeg plek om er met je handdoekje neer te strijken. Omdat er zoveel dieren voorkomen rondom Cairns zijn er verschillende dierenparken in en rondom de stad te vinden. Wij waren natuurlijk zeer geïnteresseerd om wat langer bij de koalabeertjes en de kangaroes te blijven. Mocht je de krokodillen en de cassowary's niet in de natuur tegenkomen dan kun je ze altijd nog hier in één van de dierenparken of krokodillenfarms opzoeken. Helaas behooren deze diertjes, van soms wel vier meter lang en opengesperde kaken, niet tot mijn favoiriete huisdieren.

De volgende dag bezochten we Kuranda De slogan, "more than just a village in the rainforest" belooft al iets exotisch. Er zijn verschillende markten in het dorp te vinden en de grote waterval aan de rand van het dorp was ook zeker een bezoekje waard. Je kunt het dorpje bereiken door de weg vanuit Cairns de bergen in te volgen (iets van 26 of 27 km) of de oude trein te boeken. Dat laatste is op zich wel een belevenis, maar wij waren behoorlijk aan het puzzelen, hoe we dan weer onze camperbus moesten bereiken, dus voor ons werd het gewoon: toeren.
De Granite Gorge (ongeveer 2 uur rijden vanaf Cairns) is een klein natuurgebied vol met rockwallibies die tussen de enorme rotsen leven. Je kunt er -leve de uitmelkerij van de toeristen- speciaal voer kopen en deze beestjes voeren terwijl je door het gebied loopt. Je betaalt een kleine entreeprijs. Een geluk voor ons: als je op de camping logeert, is de toegang gratis. Je mag zo lang blijven als je wilt. Natuurlijk waren we niet van plan om er dagen doior te brengen.
In ieder geval kregen we een plattegrondje mee, zoodat we niet konden verdwalen. Mocht je hier ook ooit nog eens belanden: vergeet je zwemkleding niet want er is een kleine pool waar je kunt zwemmen. En nee, er zijn hier gelukkig geen krokodillen! Het is op ongeveer 2 uur rijden het binnenland in vanaf Cairns.
De volgende keer verder over Port Douglas enz...

© Matti, 29 oktober 2010
Reacties op mijn blogs stel ik altijd op prijs.

Geen opmerkingen: