Zo
vlak voor het weekend maar eens een heerlijk en gezond recept.
Uiteraard is het niet de bedoeling dat ik receptenboeken ga overnemen,
want daar zijn er honderden van, maar deze is erg lekker! Bij wijze van
uitzondering dus:
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 blikje tonijn op olie[±200 gr]
2 stengels bleekselderij
50 gr kwark
1 eetlepel slasaus
1 1/2 lepel tomatenketchup
1 eetlepel peterselie [fijngesneden]
Zout, peper, paprikapoeder
4 sneetjes brood
Bereiding
Laat de tonijn uitlekken en verdeel het vervolgens in kleine stukjes.
Maak de bleekselderij schoon en snijd hem in smalle boogjes, kook ze ± 2
min in ruim kokend water met zout, giet hem af in een vergiet en laat
het onder de koud stromende kraan goed afkoelen. Laat de bleekselderij
goed uitlekken.
Meng de tonijn en de bleekselderij goed door elkaar. Maak een sausje van
de kwark, slasaus,tomatenketchup, wat zout en peper en paprikapoeder
naar smaak.
Schep het sausje door de tonijn en bleekselderij.
Rooster 4 sneetjes brood naar keuze en verdeel er de salade over.
In plaats van tomatenketchup kun je natuurlijk ook verse tomaten of
cherrie-tomaatje gebruiken. Als je tonijn erg lekker vindt, dan is verse
tonijn uiteraard goed toe te passen! Ook geroosterd brood kan, of als
je liever zalm in plaats van tonijn hebt: varianten genoeg!
Omdat het gemakkelijk is klaar te maken en je geen chef-kok hoeft te
zijn, is dit denk ik wel bruikbaar, ook als je snel iets 'luxe' op tafel
wilt zetten voor onverwachte gasten!
Tot slot:
Garneer met de fijn gesneden peterselie.
Schenk er een goed glas witte wijn bij of een rosé en je zult zien: je krijgt complimenten!
Eet smakelijk!
Wellicht ten overvloede:
Dit tonijnsalade-recept is naturlijk een soort voorgerecht of
tusendoortje, voor elk 1 sneetje brood. Als je echt 'flink' wil eten met
4 personen moet je minimaal de dubbele hoeveelheid nemen; je kunt het
gewoon combineren met een makkelijk soepje en dan een uitgebreid toetje.
Tip: Gewoon lekker in de zomer in de tuin of op het balcon ofzo...en 't
is nog gezond ook! Visolie!
© Matti, 16 mei 2008
Reacties op mijn blogs stel ik altijd op prijs.
vrijdag 16 mei 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten